English Deutsch Nederlands  feriebolig-alicante.dk

"Alicante og jeres hus er et fantastisk sted at holde ferie."

Omgivelserne & klimaet

Huset ligger mellem den lille hyggelige fiskerby Santa Pola og storbyen Alicante (280.000 indbyggere), med henholdsvis 8 og 12 km til disse byer. Adskillige større supermarkeder forefindes i lokalområdet inden for afstande af 1800-2000 meter heriblandt en afdeling af Lidl og Mercadona. 
I spadsereafstand findes en naturpark med forskellige typer nåletræer og palmer, busstop samt den fredede Carabassi strand med sine fine sandklitter og store udbredelse, som strækker sig mange km ind mod Alicante by. Fra stranden kan man tydeligt se den berømte Tossal klippe med San Fernando slottet på toppen og Alicantes omkringliggende skyline. 
Langs strandpromenaden i Arenales del Sol, 1500 meter fra ferieboligen, findes desuden et stort antal barer, restauranter etc., disse er dog kun åbne i sommersæsonen. 
Der findes en lang række golfbaner i området. De nærmeste ligger 15, 25 og 40 km fra huset. Ønskes supplerende information om de forskellige muligheder for golf ved Alicante og på Costa Blanca kysten, kontakt da venligst udlejer på email (link nederst på siden). 

K l i m a e t  p å  C o s t a  B l a n c a

Som nævnt andetsteds på siden, er klimaet på Costa Blanca kysten helt specielt. Regionen fremhæves særligt for sine mange solskinsdage - intet mindre end gennemsnitligt 320 dage om året. Vejret omkring Alicante er særligt mildt og rart året rundt, hvilket fremgår af nedenstående klimadata for Alicante. Ved siden af, København til sammenligning. Som det fremgår er antallet af solskinstimer i Alicante langt højere; det er på gennemsnitligt 239 timer per måned i Alicante, hvorimod det er på 128 timer per måned i København. Chancerne for sol og blå himmel er altså langt højere i Alicante regionen. (kør musen over for at forstørre grafik)

Den gennemsnitlige temperatur regnet over hele året er i Alicante ca. 23 grader, hvor den tilsvarende temperatur i Danmark er ca. 11 grader. Dermed garanterer de sydligere himmelstrøg (måske ikke så overraskende) mere behagelige temperaturer året rundt. Som det også fremgår af DMI's data kan man i Alicante opleve temperaturer der svarer til en jævn dansk sommerdag (20 grader) helt frem til udgangen af november måned.

Kilde: www.dmi.dk

Den gennemsnitlige vandtemperatur i Middelhavet ved Alicante er, sammenlignet med Østersøen ved København, betydeligt højere. Frem til november er den gennemsnitlige vandtemperatur 20°C, hvilket svarer til en ganske varm dansk havtemperatur:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alicante 15°C 15°C 15°C 16°C 18°C 22°C 24°C 26°C 26°C 23°C 20°C 16°C
København 2°C 3°C 3°C 5°C 10°C 13°C 17°C 17°C 15°C 13°C 10°C 5°C

Kilde: www.zoover.dk

Du får...
  • Flere supermarkeder indenfor 2000 meter radius, bl.a. Lidl (rugbrød)
  • Tæt beliggende naturpark
  • Barer, restauranter og cafeer kun et stenkast fra boligen
  • Op til 4 golfbaner i lokalområdet